Stokerij Lubberhuizen

Stokerij Lubberhuizen – oorspronkelijk Lubberhuizen-Raaff – is de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie en de enige in haar soort.
De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik aan de Waal.

Wij destilleren het beste vers geplukte fruit uit de Betuwe tot Eaux de Vie van de allerpuurste kwaliteit. In tegenstelling tot fabrieksprocessen, waarbij industriële alcohol, gemengd met essences als alcoholische drank op de markt wordt gebracht, stoken wij volledig ambachtelijk, handmatig en duurzaam.

Met gepaste trots kunnen wij u informeren dat diverse van onze smaken zijn bekroond met de internationale Destillata award.

Kom kijken & proeven tijdens onze open dagen

Op verschillende feestdagen en op alle zondagen in juli en augustus staan de deuren  tussen 13.00 en 17.00 uur open. Wij zijn dan bezig met stoken en vertellen u onderhand graag over wat we aan het doen zijn. Ook kunt u een slokje Eau de Vie proeven en natuurlijk een flesje aanschaffen.

Het stookhuis

De Open Dagen op een rijtje:

•  10 juni (Pinksteren en Vintage trekkers, BHTC))

•  15 – 16 juni (Betuwse tuinenroute)

7 – 14 – 21 – 28 juli

4 – 11 – 18 – 25 augustus

17 – 18 augustus (Betuwse tuinenroute)

1 – 8 september

14 – 15 september (Monumenten weekend)

Kijk hier voor onze uitgebreide (groeps)-rondleidingen