Flensjes met bospaddenstoelen

Kruidenflensjes met bospaddenstoelen en Betuws Goud
Een heerlijk recept ontwikkeld door Kookstudio de Laurier


Benodigdheden flensjes:
• 30 gr bloem
• 3 eieren
• 250 ml melk
• 3 eetlepels gesmolten boter
• 30 gr boekweit meel
• 1 theelepel. zout
• 2 eetlepel mix van verse dragon, kervel en peterselie
• 1 theelepel ‘Betuws Goud’ Eau-de-Vie van Stokerij Lubberhuizen

Bereiden:
Meng de bloemsoorten met het zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en breek daarin de eieren. Giet de melk erbij en klop met een mixer goed door elkaar. Voeg de fijngesneden kruiden en het Betuws Goud toe. Meng als laatste de gesmolten boter er doorheen. Vet vervolgens een koekenpan goed in met olie en bak goudbruine dunne flensjes. Bewaar ze warm op een omgekeerd bord met aluminiumfolie.

Benodigdheden bospaddenstoelen:
• 300 gr bospaddenstoelen
• 75 gr gerookt spek
• 3 zongedroogde tomaten
• 1 eetlepel ‘Betuws Goud’ Eau-de-Vie van Stokerij Lubberhuizen
• 2 eetlepel dragon
• 3 eetlepel zure room

Bereiden:
Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd het spek en de zongedroogde tomaten in reepjes. Bak de spekreepjes op een laag vuur tot ze knapperig zijn, voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe en als laatste de paddenstoelen toe. Op een hoger vuur de paddenstoelen laten slinken. Voeg tot slot het Betuws goud en de dragonblaadjes toe. Haal van het vuur en roer er de zure room door. Verdeel de bospaddestoelen over de nog warme flensjes.
Eet smakelijk!