Kerst-IJstaartjes

6 Kerst-IJstaartjes met Eau de Vie Framboos
Recept van Jeroen


Voor 6 personen

Ingrediënten
½ liter vanilleijs
150 gr (bevroren) frambozen
Cake
3 eieren
150 gr (poeder)suiker
Snufje zout
Eau de Vie Framboos

Keukengerei
Siliconen bakvorm met 6 halve bollen
Gasbrander
Uitsteekrondje
Spuitzak met spuitmondje

Bereiding
Haal het vanille-ijs uit de vriezer en laat het een tijdje op kamertemperatuur komen, zodat het goed kan mengen. De frambozen zachtjes in een pannetje verwarmen en mengen met een 3 eetlepels Eau de Vie. Flambeer de frambozen en laat de alcohol uitdoven.

Meng het ijs met de (warme) frambozen en vul de siliconen bakvorm met het ijsmengsel. Steek rondjes uit (dunne) plakken cake en leg deze boven op het ijsmengsel. Dek af met plastic folie en zet het terug in de vriezer.
Bovenstaande kun je al een dag van tevoren doen.

Splits de eieren en voeg hieraan de suiker en het snufje zout toe. Klop de eiwitten stijf, zodat er een glanzende witte massa ontstaat. Doe het eiwit in een spuitzak, haal het ijs uit de vriezer, leg de ijsbolletjes op een bordje en spuit mooie toefjes rondom en op het bolletje.


Brand het schuim mooi bruin met de brander, je krijgt dan een marshmallow-smaak.
Schenk een soepopscheplepel halfvol met de Eau de Vie en steek de Eau de Vie aan. Schenk dit met kleine beetjes over elk schuimijstaartje.

Eet smakelijk!