Naast onze klassieke Eaux de Vie van de bekende Betuwse fruitsoorten, distilleert Stokerij Lubberhuizen ook diverse Vergeten vruchten; minder bekende fruitsoorten die moeilijk
verkrijgbaar, lastig te plukken of omslachtig te verwerken zijn. Bijvoorbeeld hulstbessen, kroosjes, kweeperen, mispels, moerbeien en morellen.
Het fruit is meestal in het wild geplukt of afkomstig uit kleine boomgaarden of particuliere tuinen in de Betuwe. Het aanbod is beperkt en zal altijd variëren.
Ook een specialiteit is de Rijks® Eau de Vie die wij speciaal voor het Rijksmuseum maakte; een mix van kers, mispel, peer en kweepeer.
Hoe drinkt men Eau de Vie?
Belangrijk bij het genieten van een Eau de Vie is het ruiken. Begin met de neus boven het glas te houden, zodat alle geuren opgevangen worden. Bij voorkeur drinken uit een grappaglas, liefst op kamertemperatuur, eventueel licht gekoeld. Geen ijs en niet in vriesvak bewaren!