Onze klassiekers

Onze klassiekers

Lubberhuizen & Raaff destilleren het beste vers geplukte fruit uit de Betuwe tot Eaux de Vie van de allerpuurste kwaliteit. In tegenstelling tot fabrieksprocessen, waarbij industriële alcohol, gemengd met essences als alcoholische drank op de markt wordt gebracht, stoken wij volledig ambachtelijk, handmatig en duurzaam.

Het gestookte destillaat komt glashelder uit de ketel en wordt opgeslagen in damejans, mandflessen van 20-25 liter. Deze mandflessen gaan voor tenminste 3 maanden tot soms jaren naar de rijpingszolder waar de drank tot rust kan komen en zijn volle bouquet ontwikkelt. Sommige destillaten winnen bij lagering op eikenhouten vaten uit de Limousin.

Door dit rijpingsproces, verstrijkt tussen fruitpluk en bottelen minstens een jaar. Vergisten, stoken en rijpen zijn organische en ambachtelijke processen.

Ze verlopen volgens duidelijke, maar oneindig gecompliceerde natuurwetten en zijn niet te versnellen of te beïnvloeden. Door dit natuurlijke proces kan de smaak van jaar tot jaar verschillen en toont Lubberhuizen & Raaff per oplage een eigen smaakpallet.

Naast onze klassieke Eaux de Vie van de bekende Betuwse Fruitsoorten, verstoken wij ook geregeld enkele exclusievere smaken. > Exclusiviteiten

De Eaux de Vie bevatten geen smaaktoevoegingen of essences, zuiverder en duurzamer wordt in Nederland nergens gestookt.


Appel


Peer


Pruim


Betuws Goud


Framboos