Walnotenlikeur

Walnotenlikeur Waalnoot

Waalnoot is een bitterzoete walnotenlikeur, gemaakt van onrijpe groene walnoten. Hij doet denken aan een Italiaanse ‘nocino’. In Italië is het traditie om op 24 juni, de dag van San Giovanni (Sint Jan), de onrijpe walnoten te plukken om er een likeur van te maken. De noten hebben dan nog geen harde schaal gevormd en zijn door en door zacht. De walnoten voor onze Waalnoot zijn ook eind juni geplukt en komen van bomen uit de Betuwe. We hebben de schaalvruchten, samen met kruidnagel en kaneel, maanden laten macereren op graanalcohol. De specerijen zijn afkomstig van Jacob Hooy, opgericht in 1743 en hofleverancier sinds 1815.

Het is in Italië de gewoonte ten minste tot Allerheiligen (1 november) te wachten met bottelen en de flessen pas op zijn vroegst met Kerstmis te openen. Wij betrachtten nóg meer geduld en wachtten met bottelen tot begin december. Het moment van uitschenken is aan u.

Het resultaat is een donkerbruine, bitterzoete likeur, die geurt naar chocolade, tabak en bosgrond. Een complex digestief dat, geserveerd naast koffie of een dessert, na de maaltijd de spijsvertering op gang helpt.

0,2 ltr – 30% vol.