Het volkomen stookboek
Handboek voor het stoken van alcohol
Prof. J.W. Brouwer
Alcohol is zeer eenvoudig en goedkoop te maken. Dit boek legt uit hoe je alcohol door gisting – bijvoorbeeld van fruit – kan laten ontstaan. Het beschrijft hoe je het destilleert en hoe van die alcohol door lagering, met kruiden en essences zeer smakelijke drank wordt bereid, vergelijkbaar met het beste dat in de winkel verkrijgbaar is. Het stoken van alcohol en het bereiden van alcoholische dranken is een van de oudste vormen van huisvlijt. De benodigde kennis dreigt verloren te gaan, maar gelukkig is prof. J.W. Brouwer bereid zijn grote vakmanschap te delen. Hij laat zien hoe je een goede destillatieketel kunt bouwen en hij legt het stookproces stap voor stap uit.
‘Over alcohol doen heel wat onzin en een flinke hoeveelheid leugens de ronde. Feit is dat iedereen die een beetje handig is de meeste alcoholhoudende dranken zelf goedkoper, en ook beter kan maken. Dat mag natuurlijk volstrekt niet. We sporen dan ook niemand aan om zelf alcohol te stoken.’
Prof. J.W. Brouwer heeft jarenlang ervaring opgedaan met het stoken van sterkedrank. Al in 1991 publiceerde hij zijn eerste stookboek. Zijn kennis heeft zich alleen maar uitgebreid. Op veler verzoek brengt hij nu een nieuwe, uitgebreide, bewerkte, handzame en gecorrigeerde versie uit.
[maxbutton id=”3″ text=”Stookboek bestellen” ]