Onze Eaux de vie

Lubberhuizen-Raaff - Eaux de vie

Onze Eaux de vie

We prijzen ons gelukkig dat de destilleerderij in de Betuwe ligt en omrankt is met veelsoortig vers fruit. Appels en peren natuurlijk, maar ook de kweepeer, een weerbarstige vrucht, nauwelijks onbewerkt eetbaar maar basis voor een buitengewone eau de vie. Zo ook de morel, de zure kers waar van in het Zwarte woud en dus ook bij ons de beroemde Kirsch van wordt gestookt. Evenals de Framboos en de Hulstbes, afkomstig van de bomen rondom de kerk van Ophemert.

Ook profiteren we van de soms overvloedige pruimenoogsten. Veel van ons fruit betrekken we uit de hoogstamboomgaarden van Mooi Gelderland, de Stichting Gelders Landschap. . Exotischer is de Kornoelje, een in Nederland voorkomende dieprode tuinbes die in de Balkan nog wordt geteeld voor consumptie en die verstookt wordt tot een zeer geurige eau de vie.

Uit vele oude appelrassen als Alkmene en Sterappel, aangevuld met een deel peer, componeren we ons Betuws Goud, tot twee jaar rijpend op eiken vaten en moeiteloos te vergelijken met de allerbeste Calvados.

Onze destillatie-capaciteit is beperkt. Na het destilleren rusten onze eaux de vie tenminste drie tot zes maanden op mandflessen of vaten. Daarom zijn niet alle producten onbeperkt en te allen tijde te leveren.


APPEL


PEER


FRAMBOOS


BETUWS GOUD


PRUIM