Tiramisu

Tiramisu met Waalnoot

Recept door Jeroen
Ingrediënten voor 6-8 personen:
• 3 eieren
• 6 eetlepels fijne suiker (of evt. poedersuiker)
• 1 zakje vanillesuiker
• 500 gr. mascarpone (bij de Lidl is het niet alleen het goedkoopst, ook het best te verwerken)
• 1 citroen
• 2-3 kopjes espresso
• Walnotenlikeur (Waalnoot)
• Lange vingers (24)

Bereiding:
Splits de drie eieren, doe de eidooiers in een kom, het eiwit in een andere kom. Voeg aan de eidooiers 6 eetlepels fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Klop met de mixer de eieren met de suiker totdat er een romige massa ontstaat (een minuut of 2-3).

Voeg de mascarpone toe en meng het geheel met garde goed door elkaar. Rasp de helft van de citroenschil en meng dit erdoorheen. Voeg een scheut walnotenlikeur door het mengsel en meng goed.

Klop met de mixer de eiwitten stijf. (Als je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit blijft erin, dan is het goed.) Sla met een houten lepel het eiwit door het mascarponemengsel tot een luchtige romige massa.

Zet twee à drie kopjes espresso en giet de espresso samen met een flinke scheut walnotenlikeur in een diep bord. Laat de koffie min of meer afkoelen.

Leg zes lange vingers in de koffie, laat even volzuigen met koffie en leg ze naast elkaar in een kleine ovenschaal. Doe dat nog eens, zodat je 2 x 6 lange vingers als bodem hebt. Schep de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers. Herhaal dit nog eens, zodat twee lagen lange vingers en twee lagen mascarponemengsel ontstaan.

Zet in de ijskast. Zeef voor het opdienen cacao eroverheen.
Lekker!