Dit zit er in:
· 175 gram (biologische) kristalsuiker
· 250 gram roomboter, in blokjes, op kamertemperatuur
· 4 eieren
· 250 gram patentbloem
· 50 ml waalnootlikeur (van stokerij Lubberhuizen)
· 1 tl bakpoeder
· 3 tl kaneel
· snuf zout
· zakje vanillesuiker
· 130 gram walnoten, grof gehakt
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Klop de suiker samen met de boter romig met een mixer
3. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe
4. Spatel de bloem, likeur, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel, zout en het grootste gedeelte van de walnoten erdoorheen. Bewaar een klein handje om bovenop de cake te strooien.
5. Schep het beslag in een ingevette cakevorm, strooi de resterende walnoten erover en dek af met aluminiumfolie. Zet de cake in de oven en bak 30 min. Haal de folie er af, zet de temperatuur terug naar 150 graden en bak nog eens 30-45 minuten.
6. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen.
GENIETEN MAAR!!!