Workshop ‘Eau de Vie maken van eigen fruit’

In samenwerking met Mobipers gaan we dit jaar starten met een workshop waarbij je van je eigen fruit zelf een overheerlijke Eau de Vie gaat stoken.
Bij Mobipers kun je eigen appelen en peren laten persen tot pakken sap, maar daarnaast kun je er nu ook voor kiezen om een deel daarvan bij de Stokerij te gaan destilleren.

In seizoen 2024 gaan we met maximaal 2 aparte workshops van 8 deelnemers (vol is vol) beginnen. Iedere deelnemer brengt 50 kg appelen of peren in.

Op een nog af te spreken moment kan het fruit bij de stokerij worden aangeleverd en start het eerste deel van de workshop; het hakselen en op gist zetten van het fruit. Na ca 4 a 5 weken zijn de vaten met fruit uitgegist en beginnen we met het 2e deel van de workshop; het destilleren van de alcohol uit het fruitmengsel (duur ca 2 uur).

De uiteindelijke Eau de Vie kan na minimaal 3 maanden rijping worden gebotteld en worden opgehaald bij de stokerij.
De opbrengst van de destillatie wordt evenredig verdeeld over de deelnemers na het op drinksterkte brengen (42%). Verwacht kan worden dat er minimaal 10 flesjes 0,35 liter pp kunnen worden meegenomen.

Op de flessen kan zelf een eigen etiket worden aangebracht (wij kunnen evt helpen met ontwerp en/of productie daarvan).
Indien gewenst kan er ook voor worden gekozen om het eigen deel in een zelf aan te schaffen houten vaatje te laten rijpen.

Feiten op een rijtje:

  • per workshop min/max 8 deelnemers
  • 50 kg appelen of peren aanleveren op nog nader te bepalen moment
  • 2 workshop-momenten: fruit op gist en fruit destilleren.
  • bij de workshop ‘destilleren’ is een korte proeverij van de diverse Eaux de Vie van onze stokerij inbegrepen.
  • kosten € 250,- pp
  • aanmelden of informatie via mail naar info@stokerijlubberhuizen onder vermelding van ‘Workshop Eau de Vie maken’